Pay per dram

Wat is 'pay per dram'?

 

Er is een Schotse wijsheid 'Je kan wel teveel whisky drinken, maar nooit genoeg'. Toch wil de organisatie van Whisky aan het strand daarin onderscheidend zijn ten opzichte van de meeste andere festivals. Vaak moet een hoog entreebedrag betaald worden waarna je een aantal basiswhisky's gratis kunt drinken. Al snel moet er toch (en soms veel) worden bijbetaald voor de wat betere whisky. Een sigaar uit eigen doos?

 

Daar kiezen we niet voor. We hanteren een laag entreebedrag. Daarna zijn alle whisky's te koop met muntjes vanaf een euro. Dat gaat tegen promotieprijzen. Dus pay per dram, zoals dat in België en bij een festival als de Whiskybase Gathering ook gebruikelijk is. Deze muntjes noemen wij natuurlijk 'schelpen'. Een schelp heeft dus de waarde van één euro.

 

Je krijgt bij binnenkomst vijf schelpen om de avond alvast te starten met een koffie aan de bar en/of als betaling voor de eerste paar whisky's of een heerlijk hapje. Daarna kun je schelpen bijkopen bij de informatiebalie. Heb je aan het eind van de avond schelpen over, dan betalen we die uiteraard weer aan je terug. En voor 2019 houden we de toegangsprijs gelijk aan vorig jaar, namelijk € 27,50.

 

Nieuw in 2019: alle koffie, thee en overge drank aan de bar kunnen met de festivalschelpen (muntjes) betaald worden!